Transatlantisk kryssning – frågor & svar

Vi kallar det livsnjutarens favorit. På en transatlantisk kryssning får du gott om tid för avkoppling. Kryssningsbloggen har sammanställt vanliga frågor och svar om dessa unika kryssningsrutter.

Livsnjutarens favorit – en transatlantisk kryssning.

Transatlantisk kryssning – plånboksvänlig avkoppling
Visste du att en kryssning över Atlanten ger dig det mest plånboksvänliga dygnspriset på kryssning! Betala från 766 :- /dygn* inklusive helpension och en mängd aktiviteter och underhållning  ombord.  Höjden av avkoppling måste vara en transatlantisk kryssning. Men tro inte att det blir långtråkigt för det! Kryssningsbloggen har sammanställt  svar på de vanligaste frågor om transatlantiska kryssningar.

Koppla av! Kryssningsbloggen ger dig svar på dina frågor.

Vad betyder egentligen en transatlantisk kryssning?
– Transatlantisk kryssning kallas de rutter när fartyg skiftar mellan två långväga destinationer, t. ex från Medelhavet till Karibien och tvärtom. Dessa kryssningar är mellan 12-16 nätter med flera havsdagar i rad.

Gungar det inte väldigt mycket på en kryssning över Atlanten?
– Våra transatlantiska kryssningar går i perioder då det generellt är lugnare vatten över Atlanten. Därmed är det sällan mer sjögång än på andra kryssningsrutter. Tänk också på att, ju större fartyg desto mindre känner du av havets vågor. Läs kapten Gustav Anderssons 5 tips för att undvika/lindra sjösjuka.

Njut av härliga havsdagar med 100 % avkoppling.

Blir det inte långtråkigt med så många dagar till havs?
– En transatlantisk kryssning ger dig 100 % semesteravkoppling, samtidigt som du har gott om tid att uppleva fartygets alla faciliteter utan avbrott av landstigning. Är du en mer rastlös själ – boka ett större kryssningsfartyg som har fler faciliteter och aktiviter ombord. Till exempel världens största, Symphony of the Seas, med 20 restauranger, ett 40-tal barer, ett enormt underhållningsutbud med Broadwayshow (Hairspray), imponerande is- och vattenshower och mycket mer. Dessutom aktiviteter som surfsimulator, 15 meter höga klättervägg, världens längsta rutchkana till havs, vattenrutchbanor och mycket mer.

Ingen risk för en tråkig minut på  världens största kryssningsfartyg. Bild: Harmony of the Seas.

Den bästa transatlantiska kryssningen – en (1) enda chans!
Att resa över Atlanten görs troligtvis bäst på världens största kryssningsfartyg. Symphony of the Seas är som en stad i sig själv. Här finns plats för motsvarande ca Sigtunas befolkning,  eller Säffle, Lindesberg eller annan ort med runt 9 000 invånare. Världens häftigaste fartyg är som en destination i sig själv. Inte en chans att du får det långtråkigt ombord här. Men passa på,  du har en (1) enda chans! Den 28 oktober lämnar Symphony of the Seas Barcelona för att tuffa över till sin nya hemmadestination Miami, Florida och därefter endast Karibienkryssningar.

Går man aldrig i land på en transatlantisk kryssning?
– Jodå, visst får du med dig fler destinationsstopp än avresehamnen och slutdestinationen. En 12-nätters kryssning brukar innehålla tre stopp, på en längre 16-nätters kryssning får du ofta fem stopp.

Börja eller avsluta din transatlantiska kryssning i t. ex Barcelona.

När på året går de transatlantiska kryssningarna?
– Här gäller det att passa på! De transatlantiska kryssningar är i mycket begränsat antal och går i samband med säsongsavslutning respektive säsongsstart på olika destinationer. Till exempel i april-maj för de fartyg som avslutar sin Karibiensäsong och flyttar över till Medelhavet. Eller i oktober-november när de istället avslutar Medelhavssäsongen för att flytta över till varmare Karibien. Notera att inte alla fartyg erbjuder transatlantiska kryssningar, de som trafikerar året runt från samma destination. Läs mer om de transatlantiska rutterna här.

Vad kostar en transatlantisk kryssning?
– En transatlantisk kryssning är den mest plånboksvänliga kryssning du kan boka. Du kan få en 12-nätters kryssning från 9 195 :-*  som ger dig en dygnskostnad på från 766 :- På den unika kryssningen med Symphony of the Seas får du en dygnskostnad på 1 099 :-**

Kryssa för 864 kr/dag inkl. helpension, aktiviteter och underhållning på Jewel of the Seas.

3 fördelar med en transatlantisk kryssning
1) 100 % avkoppling vilket genomsyrar hela atmosfären ombord. Nästan inga avstigningar och ombordstigningar. Alla kommer in i en särskild lunk ombord och många av våra gäster berättar om nya vänner som de har fått ombord. Rutterna är sällan fullbokade varför det är mindre gäster ombord (men för att säkra dig en balkonghytt att njuta av bör du boka med god framförhållning). Samtidigt har du gott om tid att verkligen nyttja alla fantastiska faciliteter och aktiviterer ombord som erbjuds
2) Plånboksvänligt! Royal Caribbean erbjuder transatlantiska kryssningar från 766 :- dag* och då ingår ditt boende, helpension med måltidsdryck  och en mängd aktiviteter och underhållning ombord
3) Du får full koll på semesterkassan. Nästan allt ombord ingår ju i kryssningens pris.

100 % avkoppling, nice!

* Prisexemplet gäller 12-nätters kryssning med Jewel of the Seas, avresa 5 november. Pris per dags datum 5 mars 2018, priset kan förändras.
** Priserna kan variera beroende på tillgång och efterfrågan. Aktuella priser här.

Kryssningsbloggen reporter Rosita

En reaktion på “Transatlantisk kryssning – frågor & svar”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.