Tjejresa på kryssning

Planerar ni en kompisresa och har svårt att välja – var och hur? Vi vill ju så olika. Träning, utflykter, nattliv eller spa och avkoppling. Hur gör vi alla nöjda? Inga problem – res på en kryssning med Royal Caribbean!

Ta med tjejkompisarna på en kryssning!

Tjejkompisarna på kryssning
Att resa många tillsammans är inte alltid guld och gröna skogar. Olika viljor och behov ska samsas och önskemålen kan vara vitt skilda. En kryssning ger utrymme för allt! Hanna Wramdemark har gjort två kortkryssningar med väninnorna och kan inte tänka sig en bättre kompisresa. Kryssningsbloggen fick en prat med Hanna som jobbar som Key Account Mgr på Royal Caribbean.

Kryssningsbloggen intervjuar Hanna som hade en fantastisk tjejresa på kryssning.

Hej Hanna, du har rest på kryssning med väninnorna. Berätta!
– Hej! Vi är ett kompisgäng som gärna gör korta resor ihop. Det är svårt att hitta en resa som passar alla, men på de två kortkryssningar vi har gjort har alla kunnat få precis det som de själva önskar.

Hanna och hennes väninnor har gjort en 4-nätters kryssning från Barcelona och en 3-nätters kryssning från Southampton. För kryssningsbloggen ger hon både tips och beskrivningar om kompisresan till havs.

Att förlägga väninneresan till havs var en fullträff.

5 frågor & svar om kortkryssning med kompisar

  • Hur hittar man lättast en kortkryssning?
   – Kortkryssningar hittar du oftast på våren och hösten, i skiftet mellan olika säsonger. Sök på perioden april samt oktober. Kolla gärna avresehamn Southampton, tipsar Hanna.
  • Hur bor vi smartast och billigast som ett stort sällskap?
   – Det lönar sig ofta att boka en större svit att dela om ni är ett gäng vänner, än att tro att ni tjänar pengar på att boka flera insideshytter. I en svit ingår dessutom lyxiga faciliter. Vid en av våra kryssningar bokade vi 2 familjesviter och fick tillgång till en VIP lounge där det serverades canapéer och dryck på kvällen. Jättepopulärt! ler Hanna.
  • I hur god tid bör man boka?
   – Vi bokade kryssningarna på hösten och reste på våren – minst den framförhållning behöver du ha. På en kryssning väljer du ditt hyttnummer så vi kunde boka boende bredvid varandra och visste exakt var vi skulle bo. En av kryssningarna bokade vi fyra balkonghytter. Prislapp 4 000 kr/person (exklusive flyg). Tänk dig – 1 000 kr/natt med mat, underhållning och aktiviteter – och en eller två destinationer i tillägg!
Snygga tjejer vid Formal Night.
 • Vad bör man tänka på när bokar en kryssning för ett stort sällskap?
  Tänk på att om någon hoppar av så blir det dyrare för övriga om ni inte lyckas att ersäta den tomma platsen. Kom överens hur ni gör i en sådan situation. Avbeställningsskyddet skyddar bara ersättning för den som avstår resan – inte de återstående i hytten som delar på hyttens totalpris.
 • Nämn några viktiga faktorer för varför just kryssning är så bra för kompisresan.
  1) Mångas olika viljor och behov kan tillfredsställas. I vårt tjejgäng skulle två stycken göra Iron Man senare på sommaren. Ombord kunde de träna massor, springa på löparbanan utomhus, träna i gymmet, delta i olika klasser. Många var trötta mammor som bara ville njuta av sovmorgon och koppla av på solstolen med en bra bok. På destinationerna ville vissa shoppa, andra fika, vissa ville ta ett glas vin på uteservering, andra ville göra utflykter. Ingen behöver känna sig ensam men alla kan få göra det man vill.
Glada mammor utan barn på en kryssning som passar oavsett resesällskap.

2) Det är lätt att vara spontan. Du åker skräddarsytt med enorma möjligheter att vara spontan och välja vad just du vill göra.
3) Servicen! Just den fantastiska servicen ombord uppskattade vi alla enormt mycket. Det är så härligt att få känna sig så omhändertagen – och det blev vi!

Ta med väninnorna på en kryssning.

4) Bekvämligheten. Eftersom mat och måltidsdryck ingår i utvalda restauaranger – så behövs ingen split på notor. Alla kan slappna av och umgås utan att behöva jämföra om någon vill slå på stort och annan har mindre plånbok.
5) Mycket för pengarna! Mat, möjlighet till massor med aktiviteter, underhållning, olika destinationer att uppleva, lyxigt och bekvämt boende.

Smidigt när man reser många tillsammans att alla måltider ingår.

Hanna tips för kompisresan på kryssning
Den stora gruppen ville både kunna vara spontana och flexibla och samtidigt umgås alla tillsammans. Väninnorna hade en gemensam samling per dag – middagen.
– Även om vi var delvis spridda under dagen så är det lätt att nå varandra ombord för att stämma av eventuella möten under dagen. WiFi fungerade jättebra och när man kommit ombord från att ha varit i land var det bara att skicka iväg ett meddelande och kolla var övriga var ombord.

Det var lätt att hitta på olika saker i gruppen. Här förberedelse för zip line för några av tjejerna.

Herregud så lyxigt!
När kompisgänget bodde i svit hade de dessutom tillgång till en VIP-avdelning. Där möttes de ofta för en fördrink innan middag.
– ”Herregud så lyxigt”,  tyckte alla tjejerna berätta Hanna med ett leende.
Kortkryssningarna har ofta ”bra drag” berättar Hanna och beskriver om temabarer, nattklubb och utomhusparty.

Avslutningsvis berättar Hanna om en annan eftertraktad faktor på Royal Caribbeans fartyg.
– Vi är alla mammor och älskar barn. Men vi älskade också att hänga i poolområdet med 16-års gräns. Med tjocka dynor på solstolarna, restaurang och bar i direkt anslutning så kunde vi stanna här i flera timmar.

8 tjejer reste på kryssning med Harmony of the Seas.

Kryssningsbloggens reporter, Rosita

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.