Dryckespaket på kryssning, Royal Caribbean,

Måltidsdrycker och dryckespaket

Vad innebär måltidsdrycker respektive dryckespaket på en kryssning? Behöver jag boka ett dryckespaket? Kryssningsbloggen reder ut och beskriver begreppen.

Royal Caribbean
Kryssningsbloggen ger dig svar om måltidsdrycker respektive dryckespaket på kryssning.

Måltidsdryck respektive dryckespaket
I Royal Caribbeans helpension ingår frukost, lunch, middag, snacks och enkla rätter under hela dagen och kvällen samt måltidsdryck på utvalda restauranger och serveringsställen ombord. Måltidsdryck serveras vid de tre huvudmåltiderna och innebär vatten, lemonad från automat, amerikanskt kaffe och te. Notera att bufférestaurangen och  caféer som ingår i kryssningens pris är öppen nästan dygnet runt vilket innebär att du har tillgång till denna måltidsdryck större delen av dagen.  Så kallad måltidsdryck serveras alltid i glas, inte i flaska. Ofta finns tillbringare med vatten också vid barer och portabla barer runt om på fartyget.

Vill du beställa annan dryck och alkoholdryck i andra restauranger, barer, lounger så tillkommer avgifter. Antingen betalar du per enskild beställning eller bokar ett dryckespaket. Reflektera över era planer för semestern, med aktiviteter i land respektive tid ombord. Vad behöver du/ni av dryck under resan? PS! Om du bokar en svit som ingår i Star Class så ingår dryckespaket ”Deluxe”!

Royal Caribbean, kryssning
Dags att bege sig ut på kryssning? Följ Kryssningsbloggen för inspiration och information.

Prislista och serviceavgift
Köper du enskilda drycker ombord är priserna: läsk från $2/glas, vatten på flaska från $3.25, öl  från $4.25/glas, vin från $6.50/glas, drink från $5.25, specialkaffe från 5.95. Serviceavgift är en obligatorisk avgift som oavsett rederi tillkommer vid dryckesbeställningar, 18% /beställning.

Bokar du ett dryckespaket så får du ett armband rund handleden och slipper tänka på summor vid enskilda köp. Välj mellan 3 dryckespaket som bokas för hela kryssningen. Dryckespaket gäller också i specialrestaurangerna (restauranger mot avgift) men inte i rumsservice.

Bionic Bar, Royal Caribbean
I Bionic Bar är bartendern en robot (Bionic Bar finns på utvalda fartyg).

Våra dryckespaket
Angivna priser är ett preliminära priser som varierar beroende på avresedatum och fartyg. Priset gäller per dag, per person och dryckespaket måste bokas för hela kryssningen. För vissa delar av världen tillkommer en enskild serviceavgift, 18 % för vissa rutter är den inbakad i priset. Logga in med ditt bokningsnummer i Cruise Planner och se vilket exakt pris som gäller för just din kryssning.
– Dryckespaket ”Refreshment” $26/dag
Vatten på flaska, läsk i glas, färskpressad juice, alkoholfria drinkar/cocktails, specialkaffe (gäller inte på Starbucks på de fartyg där Starbucks finns) och te.
– Dryckespaket ”Deluxe” $55/dag
Vatten på flaska, läsk i glas, färskpressad juice, specialkaffe (gäller inte på Starbucks på de fartyg där Starbucks finns), te samt lokala och vissa internationella alkoholdrycker upp till ett värde av $12/enhet.  Vid köp av dryck som kostar mer än $12/enhet betalas mellanskillnaden. Köp av vin i flaska upp till $100 får du 40 % rabatt på flaskans pris.
– Dryckespaket “Classic Soda” 8,50 $ /dag
Läsk från automat, Coca-Cola Freestyle® på glas (refillglas ingår).

Dryckespaket på kryssning, Royal Caribbean,
Med ett dryckespaket slipper du tänka på extra kostnader och dricks och dryckesbeställningar i bar och restaurang blir smidigare.

Uppdaterad information dryckespaket 
Informationen om dryckespaket enligt ovan, gäller sedan den 6 september 2016. Har du bokat ett dryckespaket tidigare för en kommande kryssning så ändras ditt dryckespaket enligt nedan:
* Select – kvarstår som det är, dock går det inte längre att köpa
* Premium – uppgraderas kostnadsfritt till Deluxe
* Ultimate – ändras till Deluxe
* Replenish – ändras till Refreshment

Var uppmärksam på åldergräns för köp av alkoholhaltiga drycker. För kryssningar som utgår från Nordamerika är åldersgränsen 21 år. Kryssningar från Europa, Asien, Australien och Sydamerika har åldersgräns 18 år.

Boka ditt dryckespaket
Ditt dryckespaket bokas via Cruise Planner senast fyra dagar innan avresa. Dryckespaket kan också köpas ombord på fartyget. Har du ytterligare frågor om dryckespaket och vad som gäller för just din kryssning, kontakta oss på telefon 0200 88 0155 (måndag-fredag kl. 09.00-17.00) eller maila oss. infono@rccl.com

Beverage Package, Royal Caribbean
Boka ditt dryckespaket via Cruise Planner, för en mer bekväm och lyxig semester.

Kryssningsbloggens reporter, Rosita

65 reaktion på “Måltidsdrycker och dryckespaket”

 1. hej ville bara kolla med er.. vi tittar på att boka en kryssning via till karibien.. stämmer det verkligen att ett dryckes paket kostar 65 dollar /per o dygn? skall man åka 6 dagar 2 pers= 6900 sek.. kan detta verkligen stämma?
  Tacksam för svar// Sandra

  1. Hej Sandra,
   jag har korrigerat prisuppgiften till 55 USD/dag/person. Det var tidigare uppgett fel (högre) pris. Alltså kostnaden för 2 personer på en 7-nätters kryssning motsvarande ca 6 775 SEK för ”fri dryck” (enligt beskrivning i bloggtexten ovan).

   Notera att i kryssningens pris så ingår måltidsdryck = vatten, lemonad från automat samt amerikanskt kaffe och te vid de tre huvudmåltiderna. Önskar man att komplettera detta så kan man alltså välja att boka ett dryckespaket eller beställa enskilda drycker.

   Med vänliga hälsningar,
   Rosita

 2. Hej reagerade också på priset. Seriöst jätte dyrt ju. Vilket pakt ingår vatten öl och drinkar? Står inget om öl i paketen? Mvh sara

  1. Hej Sara,
   öl ingår i beskrivningen ”alkoholdrycker” som presenteras i dryckespaket ”Deluxe”. Liksom drinkar, om du menar drinkar med alkohol. Alkoholfria drinkar/cocktails ingår i dryckespaket Refreshment.

   I alla dryckespaket ingår också serviceavgift. Notera att detta (serviceavgift) tillkommer vid ”enskilda beställningar” (utan dryckespaket), med 18 % per beställning. Tillägg av serviceavgift är internationell standard som alltså gäller oavsett rederi.

   Notera att i kryssningens pris så ingår måltidsdryck = vatten, lemonad från automat samt amerikanskt kaffe och te vid de tre huvudmåltiderna. Önskar man att komplettera detta så kan man alltså välja att boka ett dryckespaket eller beställa enskilda drycker.

   Hoppas att du känner att du har lite mer info nu.

   Med vänliga hälsningar,
   Rosita – Royal Caribbean

  1. Hej Anki.
   Det är tillåtet att ta ombord max två flaskor vin/resesällskap, som endast får intas i hytten. Vid köp av alkohol i taxfreebutiker ombord så levereras detta till din hytt först den sista dagen på kryssningen. Detta gäller för alla fartygen.

   Med vänliga hälsningar,
   Rosita – Royal Caribbean

 3. Hej. Såg inlägget om att ta med vin på Harmoni of The seas, det finns 1,5l flaskor. Är det ok och ta med den storleken.
  Mvh Marica

  1. Hej Marica,
   jag har uppdaterat och förtydligat informationen ang detta på hemsidan. Detta gäller:
   ”Det är tillåtet att ta ombord max två flaskor vin á 750 ml/resebokning vid ombordstigning på avresedagen. Drycken måste förvaras i handbagaget och får endast intas i hytten. Vid köp av alkohol i taxfreebutiker ombord eller i land så tas detta omhand och levereras till din hytt först den sista dagen på kryssningen”. https://www.royalcaribbean.se/#!/information/bra-att-veta/viktig-information

   Med vänliga hälsningar,
   Rosita

 4. Hej, fick precis info om att dryckespaketen kostar 55dollar plus serviceavgift 18% vilket då blir 65 dollar per pers och dag. Här står det dock att serviceavgiften ingår. Är det så att den ingår i de 55 dollarna eller menas det att det inte tillkommer när man väl ”köper” i baren för det är redan tillagt när man betalar dvs 65dollar? Tacksam för lite hjälp att reda ut begreppen. Mvh Catrin

  1. Hej Catrin,
   det har tyvärr blivit ett missförstånd här på Kryssningsbloggen. Det tillkommer ett enskilt servicetillägg på 18% på dryckespaketet (55 dollar, för det dyraste paketet). Vid enskilda dryckesköp så tillkommer alltså serviceavgiften per beställning.

   Beklagar denna förvirring och otydlighet.
   Med vänliga hälsningar,
   Rosita

   1. Mycket märkligt då ett par av våra vänner åkte kryssning med rccl för en månad sen. De köpte största paketet, betalade 55$ per person och dag, inga tillkommande kostnader. Kvittot har de kvar och det syns tydligt på det. Har detta precis ändrats? Bästa hälsningar Catrin

    1. Hej Catrin,
     kan det vara så att dina vänner reste i Karibien? Tydligen så ingår serviceavgiften i grundpriset för vissa rutter i vissa delar av världen.
     Detta är förtydligat i blogginlägget. Och som sagt så är priserna preliminära för att vi ska kunna ha blogginlägget publicerat länge.

     Med vänliga hälsningar,
     Rosita

     1. Ja det stämmer, de reste i Karibien vilket vi oxå skall göra. Är det olika i Karibien på olika rutter? Mvh Catrin

 5. Hejsan
  När jag var inne och kollade ang dryckespaket när vi åker Norges fjordar, tyckte jag att det fanns en info om 20% rabatt. När jag nu går in kan jag inte hitta det, är det något som bara finns ibland

  1. Hej Berit,
   har du sett informationen på webben? Ibland erbjuder vi kampanjpriser, men sällan på dryckespaket. Vår bokningsavdelningen på telefon 0200 88 01 55 eller din närmaste resebyrå kan hjälpa dig med information kring dryckespaket.

   Med vänliga hälsningar,
   Rosita

 6. Kan man köpa dryckespaket för vissa enskilda dagar? Vi ska åka på kryssning med Harmony of the seas i Karibien, 7 dagar, i höst. Sept/okt 2017.

  Vi vill inte förboka dryckespaket för varje dag. Vi vill kunna köpa på plats på fartyget för vissa dagar då vi känner för det. Är det möjligt? Mvh Jenny

  1. Hej Kim
   naturligtvis väljer du själv hur du önskar att göra din dryckesbeställning ombord. Det ingår som sagt måltidsdrycker (ej alkohol) till alla måltider, liksom kaffe och te. Utöver det kan du göra enskilda köp av dryck när och om du önskar.

   Med vänliga hälsningar,
   Rosita

 7. Hej!

  Om man köper dryckespaketet där alkohol ingår finns det någon gräns för hur mycket jag får ta per gång? Eller hur mycket man får dricka under hela semestern? Detta förutsatt att jag endast väljer dryck under de gränser ni satt med exempelvis $12 per enhet.

  1. Hej Svetlana,
   gränsen för alkohol i dryckespaketet innebär som du beskriver, pris/dryck samt också att du t. ex inte kan beställa 2 drinkar/öl/vinglas åt gången. Utan alltså en dryck per enskild beställning. Du kan såklart beställa mer när du har druckit upp din dryck 🙂
   Med vänliga hälsningar,
   Rosita

 8. Hej!
  Vi är ett sällskap som ska åka med Harmony of the Seas nu i maj. Vi är inte intresserade av något dryckespaket där det är obegränsad med drycker som ingår. Dock så har vi hittat information om att det ska finnas något vinpaket som man ska kunna förboka, men vi hittar inget om det på Cruise Planner. Är dessa vinpaket borttagna?

 9. Hej
  Vill bara börja med att säga att vi är så nöjda med Royal Carribean.
  Vi åkte en kryssning i februari i Karribien och hade dryckespaketet. Personligen har jag svårt att förstå hur man kan tycka det är dyrt med 65 dollar/dag. I Stockholm kostar 1 drink 100-150 kr.
  Min fråga är när kan man boka dryckespaket via cruiseplanner? Jag har en kryssning inbokad i mars nästa år och vill gärna förbereda och betala så mycket som möjligt i förväg. Men det går inte att beställa, meddelandet säger att kryssningen antingen är för nära i tiden eller för långt fram, vet du något om det?
  Tack på förhand
  Malin

 10. Hur kan det komma sig att man får en extra betalning på vin från matsalen och i olika barer fast man inte har utnyttjat hela deluxe drinkpaketet. 422.41 USD återstår. Enda extra i baren var en kokosnöt.

 11. Hej!
  Jag blir inte riktigt klok på detta med dryckespaket.
  Vi är några i sällskapet som funderar på Refreshmentpaketet och några som inte kommer ta något paket. Kryssningen är i november och det är en 7 dagars i Karibien med Harmony of the seas. Är det 26 dollar per dag inklusive 18% serviceavgift eller tillkommer det på priset? Vad blir den totala avgiften per person i sek för hela resan?

  1. Hej Birgitta
   jag förstår att det kan vara lite svårt att få en helt konkret bild av priset. Eftersom texten är allmänt skriven att gälla ALLA kryssningar så behöver den beskrivas sådan. Som vi skriver i texten så får du en exakt uppgift om vad som gäller för DIN kryssning om du loggar in i Cruise Planner med ditt bokningsnummer. Logga in med ditt bokningsnummer här: http://www.royalcaribbean.com/cruiseplanner och få besked om vad som gäller för just din kryssningsrutt.
   Med vänliga hälsningar
   Rosita

 12. Hej

  Jag undrar när de går att boka dryckespaketet för min kryssning?
  Jag ska resa 30 mars nästa år, och när jag försöker boka så står det att det är antingen för nära, eller för långt bort i tiden.
  Det går däremot bra att boka utflykter.

  Med vänlig hälsning
  Malin

 13. Gäller Dryckespaket “Classic Soda” även i à la carte restaurangen? Eller var finns dryckesautomaterna? Vi åker i Medelhavet med Freedom nu i juni

 14. Hej!
  Vi ska åka på en nio-dagars kryssning i Karibien i april 2018. Jag undrar om jag fattat detta med dryckespaket korrekt:
  Om jag köper det största paketet, ingår då inte dessa drycker om jag väljer att beställa dom till hytten? Kan man ta med sig drinkar/vin/öl till hytten som man beställt i baren?

  1. Hej Agneta
   kul att du har hittat hit till bloggen. Angående din fråga så ingår inte dryck i rumsservice även om du har dryckespaket. Däremot kan du ju även ta med 2 flaskor vin hemifrån och ha på hytten (en sk korkavgift tillkommer). Produkter i minibaren ingår inte i dryckespaket. Du får ta med dig din bardrink till hytten men du kan bara beställa en drink (ett glas vin/öl) åt gången.

   Med vänliga hälsningar Rosita

 15. Hej

  Nu blev jag nyfiken.
  Vad menar du med korkavgift?
  Vi tog med 2 flaskor i februari på adventure of the seas som vi drack i hytten, och de öppnade vi alldeles gratis 😉
  Har något ändrats? Ser inget under info på hemsidan.
  Vi ska åka igen i vinter och vill bara dubbelkolla.

  Med vänlig hälsning
  Malin

  1. Hej Malin,
   beklagar sent svar – det har varit lite sommarstiltje på ”kryssningsblogg-redaktionen” 😉 Jag gav ett ofullständigt svar, beklagar. Korkavgiften gäller om man vill medta vinflaskan till restaurang (ca $15/flaska). Alltså inte om ni dricker flaskan i hytten. Webbsidan kommer troligtvis att uppdateras om denna möjlighet, även om vi upplever att väldigt, väldigt få väljer att konsumera medhavd vin utanför hytt.
   Bästa hälsningar, Rosita

 16. Hej, har bokat en kryssning i början av september, men blir inte klok av vad som gäller ang dryckespaket. Tex Tittis inlägg 7 Maj.Om man tittar igenom tidigare kommentarer så får man en känsla av att det finns en limit på delux paketet.
  Stämmer det?
  Och isåfall hur mycket?
  Återbetalas ej utnyttjat belopp?
  Mvh Christian

  1. Hej Christian,
   beklagar sen återkoppling – det tidigare svaret verkar inte ha ”fastnat”. Det är en begränsning vilka drycker som ingår med hänsyn till det PRIS som resp. dryck har i menyn. Det värde/pris ser du i blogginlägget Men du får alltså beställa så mycket dryck som du önskar – dock bara en dryck åt gången. Dryckespaketet har ett fast pris oavsett vilka drycker du väljer att beställa.
   Med vänliga hälsningar, Rosita

 17. Hej. Vi ska åka med FOTS nu i sept i Medelhavet. Får vi ta med två fl vin? Champagne? Utresa fr Barcelona. Är det två flaskor vin pp eller tot?

  1. Hej Annelee,
   beklagar sen återkoppling – det tidigare svaret verkar inte ha ”fastnat”. Ang. medhavd vin (inkl. mousserande = champagne) gäller 2 flaskor á 750 ml PER HYTT. Alltså inte per person.
   Med vänliga hälsningar, Rosita

   1. Tack! Då kan jag passa på att fråga om man får köpa vin i land under kryssningens gång och ta med ombord och ha i hytten? Är det i så fall också 2 fl/hytt? Eller är det bara vid 1 tillfälle som detta gäller?

    1. Hej Annelee,
     eventuella alkoholinköp under resan (i taxfreebutiken ombord eller i land) tas omhand av personal ombord och levereras till din hytt kvällen före hemresa. Att ta ombord vin gäller alltså endast vid första ombordstigning och alltså 2 flaskor a max 750 ml/hytt.

     Med vänliga hälsningar Rosita

 18. Vi skall göra en kryssning med Harmony of the seas den 4 nov 2017. Har tittat på dryckespaketen men vi undrar vad det är för pris på enskilda drycker på nämnda fartyg. Det har framgått att man ska kunna se dessa priser när man går in med sitt bokningsnummer, då ser vi endast priserna på dryckespaketen, vi kanske gör något fel men då får ni vara snälla och tala om hur vi ska kunna hitta det. Vänligen Britt-Marie

 19. Jag undrar om dricksvatten ingår i kryssningen; det står att vatten ingår som måltidsdryck men vad gäller mellan måltiderna? Måste man köpa ett dryckespaket för att få vatten mellan måltiderna?

  1. Hej Erika
   en bra fråga att tydliggöra informationen. Bufférestaurangen och andra ”food venues” (matserveringar som ingår i kryssningens pris) är öppen praktiskt taget dygnet runt och där finns det vatten att hämta. Ofta finns det också vatten i tillbringare stående vid barer o dyl. Och annars är det bara att du frågar i baren om att få ett glas vatten.

   Tack för din fråga, jag uppdaterar texten.

   Med vänliga hälsningar,
   Rosita

 20. Hejsan. Har tidigare kryssat i Medelhavet från Barcelona och där fanns en taxfreebutik i anslutning till terminalen. Nu undrar vi om det finns en sådan även i Fort Lauderdale i anslutning till avgångsterminalen?

 21. Hej. Skall åka med Navigator by sea I februari från Florida och till södra caribien. I det stora dryckespaketet för 55 usd står det att det ingår speciella drinker. Om man nu köper det paketet och vill ha en whisky eller en Gin/Tonic ingår detta då eller är det bara vissa drinker så man måste betala för detta ändå. mvh/Arne

  1. Hej Arne,
   så härligt med en kryssning! Vad som ingår är beroende på pris för drinken och även märke av alkoholen. Visst ingår GT och whiskey, men själva alkoholmärket är kanske lokalt – du kanske alltså inte kan välja typ Gordons eller Befeeter. Mörk rom är ofta en alkohol som inte ingår, däremot ljus rom.

   Med vänliga hälsningar, Rosita

 22. Hej!
  Vi är 4st som kommer att resa med Allure of the seas den 8 april -18.
  När vi bokade våran resa så gick det att lägga till dryckespaketet Deluxe person för person. Men i och med att vi bokade så långt innan avresa (bokade i juni i år) så tänkte vi att vi kunde vänta med att lägga till dryckespaketet.
  Men igår när vi skulle boka så märkte vi att alla eller ingen (om man bor i samma hytt) måste köpa paketet.
  Varför denna regel? Någon som vet?

  Med vänlig hälsning Joakim Andersson

 23. Hej!
  Vi åker med Navigator of the seas i december. Våra två barn dricker inte läsk, men kolsyrat vatten. Ingår kolsyrat vatten i ”classic soda” och i ”refreshment” -paketen?

    1. Hej Nanna,
     det bör det göra. Det anges inte i kolsyrat vatten i den amerikanska ”master information” som finns, men med hänsyn till att läsken ingår så bör det inte vara något problem att ersätta med kolsyrat vatten. Jag rekommenderar att du kontrollerar detta på plats för att prata med berörda direkt – då det gäller ett undantag.

     Med vänliga hälsningar, Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *