Fördomar om kryssningar

Gamla amerikanska damer med blått hår och genomsnittsålder 65+, långtråkigt och en trängsel av många på liten plats. Kryssningar dras fortfarande med en del fördomar. På Kryssningsbloggen vill vi avliva gamla myter och presentera vad en kryssningsemester verkligen kan innebära.

Ordet kryssning är för några synonymt med en äldre publik som sitter vid poolen dagen lång utan att göra särskilt mycket. Och trängsel med allt för många människor samlade på samma ytor.

Kryssningsbloggen avlivar myter om kryssningar.

Avliva kryssningsfördomar
De flesta fördomar om kryssningar kommer från de som aldrig har rest på kryssning. På en Royal Caribbean kryssning i Medelhavet är medelåldern faktiskt ca 38 år. Med en mängd aktiviteter ombord som till exempel surfsimulator, klättervägg och ishall* så passar en kryssning för allt från bröllopsresan, barnfamiljer till generationsresan. * aktiviteterna ombord varierar mellan fartygen. Och psst, senior-kryssarna ombord är det ofta full aktivitet på. De har massor av erfarenhet och tipsar gärna om den bästa specialrestaurangen ombord eller ett extra charmigt café i nästa hamn som ni ankommer.

En kryssning är bara för de på +65 år, eller?

Aktiviteter och upplevelser står i kö
Det är inte bara ombord som aktiviteter och upplevelser står i kö – det gör de också i land! Freedom of the Seas, som avgår från Barcelona varje söndag hela sommaren, erbjuder 7-nätters kryssning med fem stopp. Upplev Villefranche och Marseille i Frankrike samt Pisa/Florence (hamn La Spezia), Rom och Napoli/Capri i Italien och naturligtvis Barcelona!

En kryssning för alla från barnbarn till mormor
Royal Caribbeans fartyg är anpassade för att möta alla olika åldrar, önskemål och behov. Ombord finns något för alla – oavsett om barnbarn, unga par och kompisar  eller mormor. Här finns allt från stora poolområden med också avskilda områden med åldersgräns 16 år, till barnklubbar, flera restauranger och massor med underhållning och aktiviteteter från den yngsta till den äldsta. Därför är en kryssning en perfekt resa för generationsresan. För just att det finns så många olika områden ombord, så kan du hitta den lilla oas där du kan njuta av en lugn stund med en bok eller njuta av att se in i din käras ögon medan ni njuter en läcker drink.

Ombord hos Royal Caribbean behöver du inte ha en tråkig stund.

När aftonen sänker sig tänds discokulan
Om du trodde att det blir stängt och tråkigt när middagen är avslutad, så tror du helt fel. Shower och underhållning ombord är av högsta klass, från fullskalig Broadwayshow som till exempel Grease (utvalda fartyg), levande musik, casino och svängiga rytmer i diskoteket. Det mesta ombord ingår – läs mer här!

Nu återstår ”bara” att hitta en kryssning som passar just Dig
Om du nu är överbevisad om att det inte bara är äldre blåhåriga damer som reser på kryssning och att det inte alls är långtråkigt på en kryssning – ja då är det bara att boka! Men pssst, precis som med hotellsemestern så skiljer sig naturligtvis olika kryssningar, olika fartyg och rederier. Låt oss hjälpa dig att hitta en kryssning som passar just Dig (blogginlägg)!

När aftonen sänker sig så tänds discokul och ridån går upp för den fantastiska underhållningen.

Har du ytterligare frågor, surfa in på vår hemsida, ring oss eller kontakta din närmaste resebyrå.

Av Betina – Royal Caribbean, översatt av Rosita – Royal Caribbean

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.