10 tips för dig som ska resa på kryssning med barn

Att resa med barn kan vara alldeles underbart. Men visst innebär det också utmaningar! Att resa på kryssning med familjen ger en fantastisk semester med både bekvämlighet och stora upplevelser. Ombord på fartyget finns allt ni behöver – och mer! – samtidigt som ni bekvämt förflyttar er till nya spännande platser utan att behöv släpa på resväskan. Här är 10 tips för dig som ska resa på kryssning med barn.

Kryssningsbloggen ger dig 10 tips för dig som ska resa på kryssning med barn.

1) På ankomstdagen, gå till Guest Relation och be dem att göra ett hål i barnens Sea Pass-kort. På så sätt kan du fästa Sea Pass i en rem för barnet att ha runt halsen – finns att köpa ombord – och det försvinner inte. Ps till föräldrarna! Förvara inte ditt Sea Pass tillsammans med mobilen då det riskerar att bli avmagnetiseras om du förvarar det tillsammans med mobilen.

• Be Guest Relations att göra ett hål i barnens Sea Pass-kort och fäst det sedan i en rem runt barnens hals.

2) Att bada i poolen är ofta barnens prioritet nr 1 när ni är ombord. Kom ihåg att i handbagaget ha packat badkläder och solskyddskräm. Din resväska leveras nämligen till din hytt först på eftermiddagen/kvällen. Se mer smarta tips för ditt handbagage och din packning för kryssningen här.

Med ett smart packat handbagage kan ni kicka igång semestern med härliga bad så fort ni har kommit ombord!

3) Ladda ner appen Cruise Planner. Här har du smidig översikt över shower och utflykter som du kan boka redan hemifrån. På Cruise Planner kan du också förbeställa ett dryckespaket läsk för barnen. I kryssningens pris ingår måltidsdrycker, läs mer om dryckespaket och måltidsdrycker här.

4) Flera av restaurangerna har barnmeny. Välj mellan fast sittning eller My Time Dining i huvudrestaurangen (à la carte) beroende på vad som passar familjen bäst (se punkt 10 här). Väljer ni My Time Dining så kan personal från barnklubben hämta barnen när de har ätit upp sin middag och föräldrarna kan avsluta middagen i lugn och ro medan barnen har kul i barnklubben (åldersgräns från 3 år och äldre).

Fast middagssittning eller My Time Dining – boka det som passar er bäst och gör det redan hemifrån!

5) Reser du med bebis och små barn så kan det vara smidigt att ha med en ihopfällbar sulky. Då kan det lilla barnet somna i vagnen på kvällen om övriga familjen inte är redo för att återvända till hytten lika tidigt. Kom ihåg att när sulkyn inte används så måste den förvaras i hytten.

6) Reser ni med blöjbarn kan det vara en god idé att boka en kryssning på ett av Royal Caribbeans fartyg i Freedom-klassen eller högre kategori. Det är nämligen endast på dessa fartyg som det är tillåtet att bada med badblöja i avskilda bebis- och plaskpooler. Se mer info under punkt 9  i Viktig information.

7) Om barnen har iPad eller smarthphone  med så behöver du inte fundera över vilken adapter du tar med. I hytten finns olika uttag som passar för såväl europeisk som amerikansk elektrisk utrustning. OBS! Kom ihåg att slå av data roaming på barnens elektronik när ni går ombord på fartyget då roaming avgiften är dyr.

8) Efter en upplevelserik dag i land eller ombord så kan det vara skönt med en avslappnad middag  i bufférestaurangen Windjammer. Här dukas det upp smaker från världens alla hörn och de läckra desserter kommer att ge glädjetjut från barnen. Till Windjammer dyker ni upp när det passar er bäst.

Barn älskar det stora utbudet av både mat och desserter på Windjammer.
Windjammer bufférestaurang – här ombord på Rhapsody of the Seas.

9) Reser du som ensam förälder med barn under 18 år och barnet har annat efternamn, behöver du kunna uppvisa födelseattest för barnet som bevisar föräldraskap. Vuxna som reser med barn under 18 år som de inte är föräldrar till, förbinder sig att uppvisa pass (och eventuellt visum), en bekräftelse underskrivet av barnens föräldrar att barnet har tillåtelse att medfölja samt kopia av passen och födelseattester till barnens föräldrar. Ett bekräftelsebrev (notarial) ska vara signerat och med stämpel av jurist, läkare eller annan behörig. Reglerna gäller även när barnet reser med en släkting. Reser barnet med fosterföräldrar ska giltig dokumention som bekräftar relationen kunna uppvisa. Se mer info, punkt 7.

10) Aktiviteter i lass! Det finns massor med skoj för både barn och vuxna ombord – men läs på vilka faciliteter som gäller för respektive fartyg. På vissa fartyg finns det till och med en ishall ombord. Packa med byxa, långärmad tröja och strumpor om ni vill testa detta!

Packa byxa, långärmad tröja och strumpor om de lite älde barnen vill testa att åka skridskor ombord (ishall finns på flera fartyg).

Skribent, Betina – Royal Caribbean, översatt av Rosita – Royal Caribbean 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.