10 tips för dig som ska resa på din första kryssning

När man ska resa på din första kryssning så vet man inte alla tips och tricks som kan underlätta din resa. Det vill vi gärna hjälpa dig med! Kryssningsbloggen har gjort en lista med 10 tips som förhoppningsvis gör er första kryssning så bra som möjligt.

Välkommen ombord – Kryssningsbloggen ger dig 10 smarta tips för din första kryssning!

10 tips för dig som ska resa på din första kryssning
1)
Boka specialrestaurang hemifrån via Cruise Planner så är du säker på att du får just det datum och den tid du önskar. Visst du att det finns ett fördelaktigt paketpris om du bokar flera middagar. Nick Jobe som är restaurangansvarig ombord tipsar om paketpris restaurang här.

Boka de största matupplevelserna redan hemifrån. Jamie Olivers restaurang finns på flera fartyg.

2) Boka en spabehandling under dagtid när fartyget ligger i land och spar pengar! När majoriteten av gäster har gått i land erbjuds ofta rabatterade behandlingar i spa – passa på!

3) Packa ett smart handbagage när du stiger ombord, som badkläder och solkräm. Då kan du direkt börja njuta av din semester. Din resväska levereras nämligen till din hytt först efter ett par timmar. Se viktiga packningstips för handbagaget här.

Bästa spa-spartipset är att boka en spabehandling dagtid när fartyget ligger i hamn.

4) Strunta i att lägga tid på att stryka kläderna hemma, du kan lämna in kläder för strykning ombord till en billig peng. Ps! Tänk på att ”Formal Night” ofta inträffar den andra dagen ombord varför du behöver lämna in kläderna för strykning på ankomstdagen. Är du osäker på klädkoder ombord så vårt blogginlägg dresscode.

5) Reser du med barn? Gå till Guest Relation och be dem att göra ett hål i barnens Sea Pass-kort. På så sätt kan du fästa Sea Pass i en rem för barnet att ha runt halsen – finns att köpa ombord – och det försvinner inte. Angående Sea Pass så kan det riskera att avmagnetiseras om du förvarar det tillsammans med mobilen.

Kryssningsbloggens tips till dig som reser med barn!

6) Stressa inte ombord! De flesta shower och annan underhållning framförs två gånger dagligen (undantaget Broadwayshowerna på utvalda fartyg).

7) Lämna shampoo, tvål och badhandduk hemma. I badrummet i hytten finns shampoo och tvål och vid poolområde kan du låna pool- och strandhandduk utan avgift. Tänk på miljön och använd gärna handduken fler gånger innan du byter.

Stressa inte! Shower och underhållning bjuds på flera gånger i veckan – vissa två gånger om dagen.

8) Ladda mobilen ombord och vilken adapter? Ingen fara! Det finns olika eluttag som också passar vår svenska elektronik. Ps! Kom ihåg att slå av din data roaming på mobilen när du går ombord på fartyget, avgiften är dyr. Visst du att Royal Caribbean har världens bästa WiFi till havs! Surfa lika snabbt till havs som i land – boka på Cruise Planner eller ombord. Priserna tål att jämföras!

9) Ladda ner appen Cruise Planner till din mobil. Här kan du smidigt hantera din resebokning och boka utflykter, spa med mera och se bilder och däckplan  från fartyget.

10) Sista kvällen ombord ställer du ditt bagage, undantaget handbagaget, utanför din hytt. Bagaget hämtas och du hämtar det på hemresedagen i ankomsthallen efter att du har stigit av fartyget. Kom ihåg att ha lagt kvar i hytten de kläder du ska resa hem med samt förvara i handbagaget viktiga dokument som resebiljett och pass, men också saker som tandborste etc.

 Skrivet av Betina – Royal Caribbean,  översatt av Rosita – Royal Caribbean

3 reaktion på “10 tips för dig som ska resa på din första kryssning”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.